Arena

VM i Freestyle 2013 ble avholdt på Voss, nærmere bestemt Voss Fjellandsby Myrkdalen. Dette fantastiske anlegget, som er Vestlandets største skisportsenter, kan skryte av 22 løyper av ulike vanskelighetsgrader, 9 heiser, hotell, leiligheter og hytter, samt herlig off-pist terreng. Her samlet utøvere fra hele verden seg, da VM i Freestyle ble avholdt 5-10 Mars 2013. Her kan lese mer om dette fantastiske anlegget, som er åpent for alle, både store og små!

Snørike Myrkdalen ligger i den nordlige delen av Voss kommune, og er et eldorado for naturelskere året rundt. På vinteren er skisport et naturlig valg, men det fins også andre aktiviteter og ting man kan gjøre dersom ski ikke er favoritten. Omgitt av vill, norsk natur, er Myrkdalen også er favorittsted også om sommeren. Fjellturer, hesteridning, fjordfiske og rafting er bare noen få av de aktiviteten Myrkdalen har å tilby på sommerstid. Både store og små elsker Myrkdalen og alt den har å tilby.

Under VM i Freestyle, var Voss Fjellandsby Myrkdalen stedet der alt skjedde. Her ble alle øvelsene gjennomført, her bodde de fleste av utøverne og her var det stor stemning fra morgen til kveld. Voss Fjellandsby Myrkdalen var selve “hovedpulsåren” under arrangementet, og mange av de tilreisende falt pladask for dette vakre stedet.

Voss Fjellandsby Myrkdalen består av flere små “senter”, som til sammen utgjør dette fantastiske anlegget. Det første man kommer til er hovedbygningen “Myrkdalen Hotell”. Dette moderne fjellhotellet er det perfekte utgangspunktet for en vellykket ski-opplevelse, og under VM i Freestyle ble dette hotellet det naturlige møtepunktet, både på dagtid og på kveldstid. I område bak hotellet finner man Freestyle-arenaene. Arenaene lå tett i tett slik at publikum kunne få med seg flere øvelser samtidig. Hele anlegget var godt merket, og publikum fikk utdelt kart over området ved ankomst slik at det var lett å finne fram til det meste. Rundt arenaene fant man alle fasiliteter man kunne trenge. Det krydde av boder der man kunne kjøpe mat og drikke, og fasiliteter som toaletter var godt merket og mange av, så man trengte sjeldent å stå i kø. Både utvalget av mat og drikke var stort, så her fantes det noe for enhver smak. Ønsket man seg en pils eller annen alkohol, hadde hotellet en stor og hyggelig uteservering. Ved denne uteserveringen stod det også en storskjerm, slik at man kunne sitte i sole og nyte en kald en samtidig som man fikk med seg det som skjedde på arenaene. Denne uteserveringen var svært populær, og det var ofte fullt.

Ved hotellet hadde de også et aktivitetsområde for barn. Her fant man alt fra mini-skiløyper til snøballkrig og snømannlaging. Barneområdet var fullt bemannet, så her kunne foreldre trygt la barna leke og kose seg, mens de selv hygget seg på en av arenaene eller på uteserveringen.

Ved siden av dette området lå seremoni-scenen. Her ble alle medaljer utdelt, nasjonalsanger spilt og sunget, og dagen på arenaene avsluttet. Det store fyrverkeri-showet fant også sted her den siste dagen av arrangementet. Hele anlegget, med arenaer og fasiliteter, var av topp standard. Det var enkelt å komme seg rundt, arenaene var moderne, og alt lå til rette for et fantastisk arrangement. Man kan trygt si at Voss Fjellandsby Myrkdalen var absolutt det perfekte anlegget for VM i Freestyle.