Om oss

Vi i “Voss 2013-VM i Freestyle” er en liten gruppe skientusiaster som elsker alt som har med ski og snowboard å gjøre. Vi reiser verden rundt for å finne de beste løypene, de mest ekstreme offpistene, de høyeste hoppene, og de beste halfpipene. Vi får selvsagt med oss alle av de store arrangementene, så da VM i freestyle ble avholdt i Voss, var vi selvsagt på plass for å få med oss alle øvelsene. Vi fikk også møte de største stjernene, noe som ble et av høydepunktene denne uken. Vi er en tett og sammensveiset gjeng, og her vil du nå få vite litt mer om oss:

Vår fotograf Marc, som er fra Frankrike, er også teamets beste snowboarder. Hans beste plassering i en internasjonal konkurranse var da han tok Sølv i VM i Whistler i 2009. Han har også 2 bronsemedaljer fra VM i 2008 og hans beste internasjonale rankingplass er nr.7 i 2009. Marc elsker den ville, norske naturen, så Voss er naturlig nok et av hans favorittsteder. Marcs kone Maureen, også fra Frankrike, er også en ivrig snowboardkjører, og en del av teamet vårt. Hennes hovedrolle er å finne gode plassering for fotografen, samt å hjelpe til med utstyret. Maureen har aldri konkurrert i internasjonal sammenheng, men har gode, nasjonale plasseringer i Frankrike.

Teamet vårt består av 3 skribenter, som er Chad fra Canada, og Halvor og Mari fra Norge. Chad vokste opp i løypene i Whistler, men en skade tidlig i karrieren satte en stopper for en profesjonell karriere. Chad er i tillegg vår altmuligmann, og han har ansvaret for alt fra planlegging, til booking av overnatting og transport. Halvor er teamets mest habile telemarkskjører, samt at han er ganske god i halfpipen. I 2010 tok han gull i Davos i Sveits, noe som er hans beste internasjonale topplassering. Han kan også skryte av flere sølv- og bronsemedaljer i 2010 og 2011. Etter at han la opp i 2012, har han vært et fast medlem av teamet vårt bak “Voss 2013-VM i freestyle”. Mari er teamets eneste kvinnelige medlem, og kanskje den med mest internasjonal suksess. Med gull i VM i 2008 og 2009, samt flere sølv- og bronsemedaljer, er medaljesamlingen større enn noen annen i teamet. Hennes høyeste internasjonale rankingplassering var i 2010 da hun tok 2. Plass, knepent 0.3 poeng bak 1. Plassen.

Sistemann i teamet er John fra England. Ikke akkurat det landet man tenker på når man tenker skisport, men John har sveitsisk mor som ofte tok ham med til sitt hjemland på ferier. Han ble fort bitt av ski-basillen, så da John fylte 16, flyttet han til Davos og ble skikjører på fulltid. Det var her han møtte Halvor i 2010, noe som la grunnlaget for dette teamet. John har konkurrert i utallige internasjonale konkurranser, og har vært på pallen tilsammen 5 ganger; 2 sølv og 3 bronsemedaljer kan han skryte av. John er teamets øverste sjef, og har alltid siste ord når beslutninger skal tas.

Nå har du fått vite litt mer om hvem vi er, hva vi har gjort og hvilken bakgrunn vi har. Det som naturligvis knytter oss sammen, er vår glødende interesse for ski- og snowboardkjøring. Der det er et større arrangement, vil du alltid kunne finne oss, og ikke se bort i fra at du ser oss i bakken heller. Dette er livet vårt, og vi reiser verden rundt for å teste ut de beste anleggene og resortene, og skriver om de slik at andre kan få oppleve det vi har opplevd. Vårt siste arrangement var VM i Freestyle på Voss, og vi håper du liker å lese om våre opplevelser.