Transport: Hvordan komme seg til Voss!

Selv om Voss er et relativt lite sted på Vestlandet, er det enkelt å komme seg dit. Voss er et trafikknutepunkt på Vestlandet, så hit kan du komme deg med både bil, buss og tog. For nøyaktige tog- og bussavganger, vil vi anbefale deg å finne rutetabeller på Internett eller ringe ruteopplysningen. Her får du en liten oversikt over de ulike transportmulighetene du har når du skal ta turen til Voss.

Fly:

Voss har dessverre ingen flyplass, og nærmeste flyplass er Bergen Lufthavn Flesland. For de som kommer langveisfarende fra, enten innad i Norge eller fra utlandet, er nok første steg å fly til Bergen. Hit kan du fly fra en rekke steder i Norge, som Trondheim, Oslo, Stavanger og en rekke andre steder. Kommer du fra utlandet, fins det en rekke destinasjoner du kan fly fra direkte til Bergen. Dersom du ikke finner direktefly, er mellomlanding i Oslo et naturlig valg.

Tog:

Dersom du ønsker en behagelig reise, hvor du kan slappe av med en god bok eller sitte ved vinduet og se ut over vakker norsk natur, kan vi anbefale å ta toget til Voss. Det fins en rekke daglige avganger fra både Bergen og Oslo til Voss, se gjerne NSB sine nettsider for mer informasjon. Tog fra Oslo tar omlag 5 timer og 30 minutter, mens fra Bergen tar det kun 1 time og 10 minutter. Du kan også ta spektakulære Flåmsbanen, en togreise som er mye omtalt både i Norge og i utlandet. Turen fra Flåm tar omkring 1 time og 45 minutter. For andre avgangssteder, se NSB sine nettsider.

Buss:

Voss er et trafikknutepunkt på Vestlandet, så her stopper både ekspressbusser og rutebusser. Øst-Vestekspressen tar deg for eksempel fra Lillehammer eller Bergen til Voss, mens Sognebussen tar deg fra Sogndal eller Bergen til Voss. Fra Oslo kan du ta Haukeliekspressen, men husk at du må bytte buss i Odda. Denne bussen går motsatt vei fra Bergen, så reiser du fra Bergen har du flere bussmuligheter. For mer detaljert informasjon og ruteavganger, se busselskapenes hjemmesider på nett.

Bil:

For mange er nok bilen det mest naturlige valget når man skal på slike turer, for ikke bare skal man frem til destinasjonen, bilen er grei å ha når man skal til og fra arenaene eller hotellet. Fra Oslo har man flere valgmuligheter når det kommer til kjørerute.  E16 over Filefjell tar ca. 7 timer å kjøre og er ca. 420 kilometer. Eller man kan kjøre Rv 52 via Hemsedal som er noe kortere og som tar ca. 6 timer og 30 minutter. To raskere muligheter er enten å ta Rv 50 Hol-Aurland, eller Rv7 over Hardangervidda, begge har en distanse på ca. 380 km og tar ca. 6 timer. Før du legger ut på tur vil vi anbefale å sjekke trafikkmeldinger slik at du unngår stengte fjelloverganger og/eller trafikkulykker.

Fra Bergen kan man enkelt komme seg til Voss ved å kjøre E16. Denne strekningen er på ca. 10 mil og tar rundt 1 time og 20 minutter.

For kjøredistanser og rutemuligheter fra andre steder anbefaler vi å se på nett, som Google Maps eller andre kart.