Sportsprogram

VM i Freestyle på Voss var et spennende og fartsfylt arrangement, der det ble konkurrert i øvelser hver dag mellom 5. Til 10. Mars. To nye øvelser var satt på programmet, så de litt over 375 utøverne konkurrerte i til sammen 6 øvelser. Tilsammen 36 medaljer skulle deles ut, og her får du en oversikt over sportsprogrammet.

Tirsdag 5. Mars

Øvelse: Halfpipe
Sted: Tryvann Vinterpark, Oslo
VM i Freestyle ble åpnet med øvelsen halfpipe. Dette var en ny øvelse på programmet, og det var en fantastisk måte å åpne arrangementet på. Innledende runder startet allerede kl.09.00, men publikum var på plass og solen skinte, og det var stor stemning.
Finalerunden for herrer startet kl. 14.00, og 12 deltakere i hver klasse kjempet om VM-tittelen. Like etter at denne var over, ble kvinnenes finale avholdt, og også her kjempet 12 utøvere om tittelen “Verdensmester”. Dessverre klarte ingen nordmenn å kvalifisere seg til finale, verken i herreklassen eller i kvinneklassen.

Onsdag 6. Mars

Øvelse: Kulekjøring
Sted: Voss Fjellandsby Myrkdalen
Kl. 10.00 startet mennenes første finalerunde, hvor 18 deltakere kjempet om en plass i den andre finalerunden. De 6 beste fra første finalerunde gikk videre. Beste nordmann havnet på 9. Plass, og kvalifiserte seg dermed ikke til finalen. Deretter var det klart for kvinnenes første finalerunde.
Kl. 12.00 gikk kvinnenes første finalerunde, hvor 18 utøvere kjempet om å bli blant de 6 beste som gikk videre til den andre finalerunden.  Ingen norske kvinner stilte på startstreken.
Kl. 14.00 gikk startskuddet for mennenes andre finalerunde, og hvordan det gikk kan du lese under “resultater”. Like etter herrenes finale var avgjort, var det kvinnenes tur, og
Kl. 16.00 var de i gang med å kåre en verdensmester. Dagen ble avsluttet med medaljeseremoni Kl. 17.00.

Torsdag 7. Mars

Øvelse: Hopp
En ny dag i Myrkdalen startet med herrenes første finalerunde i hopp. 12 utøvere stilte til start Kl. 09.00, og 8 gikk videre til andre finaleomgang.
Kl. 11.00 stod 12 kvinner på startstreken i kvinnenes første finalerunde, hvor de kjempet om å bli blant de 8 beste som gikk videre til andre finalerunde.
Kl. 13.00 var det klart for herrenes andre finaleomgang, hvor 8 utøvere konkurrerte om å bli blant de 4 beste som gikk videre til siste finalerunde.
Kl. 14.00 var kvinnene klar for sin andre finaleomgang, hvor 8 skulle bli til 4.
Kl. 15.00 var det duket for dagens første hovedfinale, da de 4 beste herrene konkurrerte om å vinne den gjeveste tittelen.
Kl. 16.00 var det kvinnenes hovedfinale, og alle resultatene kan du lese om under “resultater”.
Dagen ble avsluttet med medaljeseremoni Kl. 17.00

Fredag 8. Mars

Øvelse Paralellkulekjøring
Kl. 09.00 startet de innledende rundene for de mannlige utøverne, og det gikk slag-i-slag med ⅛ finaler, ¼ finaler og semifinaler frem til kl. 12.00. Deretter var det kvinnenes tur, og deres ⅛ finaler, ¼ finaler og semifinaler fram til Kl. 15.00
Kl. 15.00 fikk vi se herrenes bronsefinale, og en halvtime senere, kl. 15.30, var det klart for den store finalen.
Kl. 16.00 var det klart for kvinnenes bronsefinale, tett etterfulgt av finalen kl. 16.30.
Dagen ble avsluttet med medaljeseremoni kl. 17.00

Lørdag 9. Mars

Øvelse: Slopestyle
Kl. 10.00 startet den første finalerunden før de mannlige utøverne. I denne øvelsen ble det kjørt 2 finalerunder, hvor alle 12 utøvere kjørte begge rundene.
Kl. 12.00 var det klart for kvinnenes første finalerunde. Også her startet 12 utøvere, og alle kjørte begge finalerundene.
Kl. 14.00 fikk vi se mennenes andre finalerunde. Poengene fra første runde ble lagt sammen med poengene fra første runde, og en vinner ble kåret.
Kl. 16.00 var det kvinnenes tur til å kåre en verdensmester i andre finalerunde.

Søndag 10. Mars

Øvelse: Skicross
Siste øvelse på programmet var, som første øvelse, en ny øvelse i VM-sammenheng.
Kl. 09.00 startet dagen med innledende runder for herrene, som varte til rundt Kl. 11.45
Kl. 12.00 var det kvinnene sin tur, og innledende runder varte til Kl. 14.30
Kl. 15.00 var det bronsefinale for herrene, etterfulgt av finalen.
Kl. 16.00 var det kvinnens tur, først med bronsefinale, så selve finalen kl. 16.30
Dagen ble avsluttet med medaljeseremoni Kl. 17.00.