Kulturelt Program

Under VM i Freestyle på Voss var det ikke bare ski- og snowboardkjøring som gjaldt. Publikum, tilreisende og utøvere kunne også få med seg et vidt spekter av kulturelle opplevelser, fra teater og stand-up, til sang og dans, var det noe for enhver smak og alderstrinn. Uken ble avsluttet med et spektakulær fyrverkeri-show, som var til glede for både store og små.

På Onsdag 6. Mars kunne man velge mellom barneteater på et av hotellene, stand-up på den lokale baren, og et barnekor som framførte nydelige norske barnesanger på scenen i Voss sentrum. Vi dro først til hotellet for å se Voss barneteater fremføre “De tre Bukkene Bruse”, noe som var en opplevelse av de sjeldne. Dette var tydeligvis en populær forestilling, salen var fullpakket av folk fra hele verden, og de fikk stående applaus etter endt forestilling. Selv om dette nok var ment for de minste, var det like underholdende og morsomt for de voksne. Videre tok vi turen til den lokale baren, der 4 stand-up komikere stod for underholdningen. Det ble mye latter og applaus, spesielt da den britiske komikeren Russell Howard inntok scenen.

På Torsdag 7. og Fredag 8. Mars var det dans og musikk som stod på menyen på hotellet. Vi ble underholdt av nydelige toner fra en hardingfele, og en lokal dansegruppe underholdte oss med hallingdans. Dette var en stor hit blant det internasjonale publikummet, og mange fikk med seg opptredenene begge dagene. På den lokale baren var det “trubadurkveld” begge kveldene, med både norske og internasjonale trubadurer. Det ble etterhvert veldig stor stemning, og vi tror nok at flere hadde problemer med å komme seg ut på freestyle-anleggene dagen derpå.

For de minste, hadde de laget en skattejakt som man kunne være med på, enten på ski eller uten. Det ble satt opp to løyper, en for de aller minste og en for de litt større, og dette var et svært populært arrangement. Over 500 unger deltok, og jaktet på skatten som bestod av et weekend-opphold for hele familien.

Lørdag 9. Mars var hoveddagen for hele arrangementet, og det var mye som pågikk ute i løypene. Derfor var alle arrangement lagt til ettermiddagen og kvelden, slik at alle kunne få med seg de store finalene. På hotellet var det tid for musikk og dans, og en lokal teatergruppe hadde satt opp sin versjon av musikalen “Mamma Mia”. Handlingen var lagt til Voss og området rundt, og en festligere forestilling skal du lete lenge etter. Etter forestillingen var det dans og musikk til litt ut i de sene nattetimene. På den lokale puben var det også sang og musikk. Flere lokale musikere og band fikk muligheten til å vise seg frem for et internasjonalt publikum, og dette med stor suksess. Flere av utøverne var også tilstede denne kvelden, så publikum fikk sjansen til å få både autografer og ta bilder.

For barna ble det arrangert flere konkurranser ved scene-området i sentrum. Fra sang og dans, til hurtigski og minihopp, alle fant nok noe de kunne konkurrere i. Etter endt konkurranser ble det storstilt premieutdeling, og høydepunktet var da nylige kåret verdensmestere delte ut medaljer.

Søndag 10. Mars var siste dag, og flere hadde dette som hjemreisedag. Likevel var det flere flotte arrangementer også denne dagen. Etter endt medaljeseremoni, var det duket for fest i Voss sentrum. Band og musikere fra hele verden stod på hovedscenen i sentrum, og skapte stor stemning blant utøvere og de som var igjen. Ettermiddagen ble rundet av med et spektakulært fyrverkeri-show, til glede for både store og små.