Premier League er tilbake!

I forrige uke annonserte Premier League at de ville starte opp ligaen igjen den 17. juni, 100 dager etter de måtte sette sesongen på pause på grunn av COVID-19.

Siden de fleste sportsarrangementer ble satt på pause i mars, har sportsbettere måttet ta til takke med Esport, hviterussisk fotball og, ja, marble racing. Men etter at tysk Bundesliga startet opp igjen 16. mai har flere og flere ligaer fått grønt lys, og nå står altså Premier League for tur. De to første kampene spilles onsdag 17.juni, og bookmakere har allerede begynt å forberede seg på resten av sesongen.

Odds på Premier League

Første kampen er mellom Aston Villa og Sheffield United. Sistnevnte står som favoritt, og Betsson gir deg 2.36 ganger pengene på årets store overraskelse i Premier League.

Senere på kvelden tar Manchester City imot Arsenal på Etihad, og vertene står til 1.36 i odds. Også dette hos Betsson.

Disse fire lagene har én kamp mindre spilt enn resten av lagene i serien. Dermed gjør disse to kampene at samtlige lag har spilt 29 kamper hver. Første fulle serierunde starter fredagen etter, og ingen kamper vil bli spilt samtidig. Alle kamper vil bli sendt på tv, så det er ingen fare for at fans skal gå glipp av et eneste sekund av det som skjer på banen. Til tross for at det ikke vil være mulig å se kampene på stadion.

Nye regler i Premier League 2020

For akkurat som i Bundesliga vil alle kamper bli spilt uten tilskuere.

«Dessverre vil alle kampene bli spilt uten tilskuere inne på stadion. Men vi er fornøyde med å finne en løsning hvor det vil bli mulig for supportere å se alle de 92 gjenstående kampene», sier Richard Masters, administrerende direktør i Premier League. Etter et møte med alle klubbeiere i forrige uke,  kunne han forsikre om at det var tatt hensyn til supporternes ønsker.

«Premier League og alle klubbene er utrolig stolte og takknemlige over å ha så lojale og engasjerte supportere. Det er viktig for oss å legge til rette or at så mange som mulig kan se kampene hjemmefra», fortsetter han

Det vil også, som i Bundesliga, være tillatt med fem bytter per lag, i motsetning til de vanlige tre. Disse byttene må imidlertid brukes i tre «omganger», altså vil det ikke være mulig for managere å gjøre fem enkeltbytter for å drøye litt ekstra tid.

Med ekstra bytter følger også ekstra spillere på benken. Hvert lag kan stille med ni ekstra spillere på kampdagen, i motsetning til de normale syv.

Liverpool stikker av med tittelen

At Premier League nå starter opp igjen vil ha mye å si for bookmakere, som har hatt en stille vår som følge av COVID-19-pandemien. Ved siden av norsk Eliteserie er Premier League den mest populære ligaen i Norge, og det er ingen tvil om at det er en kjærkommen retur også for dem.

Supportere vil nok først og fremst være interessert i å spille på enkeltkamper, ettersom det er lite spenning å snakke om når det kommer til tittelkampen. Liverpool leder med hele 25 poeng over Manchester City. Selv om City har én kamp mindre spilt, er det mye som skal til for at laget fra Merseyside skal rote bort dette. Det gjenspeiler også oddsen. For tiden er det ikke mulig å sette et spill på Liverpool som vinner hos Betsson, mens Manchester City står i 101 i odds. Faktisk trenger Liverpool bare seks poeng til for å sikre gullet, uavhengig av hvordan det går med de øvrige lagene.

Innsamlet og analysert av Casinospesialist.com